Hozzávalók a tésztához: 1,5 dl tej, 30 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő (bevallom, én nem szórakozok vele, nálam itthon mindig normál kockaélesztő van és helloka, tökéletes), 5 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg puha vaj
Hozzávalók a töltelékhez: 1,5 kg szilva, 18 dkg vaj, 10 dkg liszt, 18 dkg cukor, 10 dkg darált dió, vagy mogyoró
Elkészítés: A tejet megmelegítjük. A lisztet és a szárított élesztőt tálban összekeverjük. A cukorral, a tejjel, tojással, vajjal sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A vajat kis lángon megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A lisztet, cukrot, diót elvegyítjük, hozzáadjuk a vajat, és a keverőgép dagasztójával morzsásra dolgozzuk. A tepsit kivajazzuk. Az élesztős tésztát elegyengetjük a tepsiben. A szilvát elosztjuk rajta, majd meleg helyen 10 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük, a morzsát a szilvára szórjuk, és légkeveréses sütőben középen 180 fokon, 35 percig sütjük.
Elkészítési idő: előkészület 1 óra, sütési idő 30 perc
Adag: 20 szelet

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése