Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 1 teáskanál reszelt citromhéj (én ebből a dupláját tettem), 18 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez: 20 dkg mogyoró (nekem csak dió volt itthon, így az egész diós lett), 15 dkg cukor, 20 dkg tejszín, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál rum (én ebből a dupláját tettem), 1 tojás a megkenéshez
Elkészítés: jól összegyúrjuk a lisztet, citromhéjat, cukrot, vajat, tojást, tojássárgáját, majd hűtőbe tesszük. A töltelékhez durvára vágjuk a diót, mogyorót. A cukrot lábosban kis lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, mézet, kb. 10 percig főzzük, ameddig a massza fel nem oldódik. Hozzá adjuk a diót, mogyorót, rumot, majd kihűtjük. A sütőt előmelegítjük, a formát kivajazzuk. A tészta felét kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát, és 2 cm magas peremet készítünk, elkenjük rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük, lenyomkodjuk a tetejét, oldalát szépen gusztusosan, formásra simogatjuk, a sütemény tetejét megkenjük tojássárgájával. Légkeveréses sütőben 160 fokon, középen 45 perc alatt arany barnára sütjük. A torta igazán akkor áll össze, akkor lesz szuper, ha egy napig állni hagyjuk.
Hozzávalók a töltelékhez: 20 dkg mogyoró (nekem csak dió volt itthon, így az egész diós lett), 15 dkg cukor, 20 dkg tejszín, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál rum (én ebből a dupláját tettem), 1 tojás a megkenéshez
Elkészítés: jól összegyúrjuk a lisztet, citromhéjat, cukrot, vajat, tojást, tojássárgáját, majd hűtőbe tesszük. A töltelékhez durvára vágjuk a diót, mogyorót. A cukrot lábosban kis lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, mézet, kb. 10 percig főzzük, ameddig a massza fel nem oldódik. Hozzá adjuk a diót, mogyorót, rumot, majd kihűtjük. A sütőt előmelegítjük, a formát kivajazzuk. A tészta felét kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát, és 2 cm magas peremet készítünk, elkenjük rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük, lenyomkodjuk a tetejét, oldalát szépen gusztusosan, formásra simogatjuk, a sütemény tetejét megkenjük tojássárgájával. Légkeveréses sütőben 160 fokon, középen 45 perc alatt arany barnára sütjük. A torta igazán akkor áll össze, akkor lesz szuper, ha egy napig állni hagyjuk.
Elkészítési idő: előkészület 1 óra 10 perc, sütési idő: 45 perc
Adag: 12 szelet

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése