2012. március 28., szerda

Lángos -ami könnyű, gyors és brutálisan finom-

Hozzávalók: 3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só, 4 evőkanál majoranna (elhagyható)
Elkészítés: az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a liszttel, a tejföllel és a sóval tésztát gyúrunk belőle. Én 4 evőkanál majorannát is teszek bele, mert imádom az ízét. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tésztából kis darabkákat szaggatunk (én előtte picit bevizezem a kezemet, hogy ne ragadjon) ezeket kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a levegőben és forró olajban kisütjük. Tálalhatjuk sózva, fokhagymásan, tejfölösen, sajttal megszórva. Zárható edénybe szoktam tenni a tésztát, így még vagy 4-5 napig eltartható, és bármikor lehet belőle friss lángost sütni. Ez a recept egyszerűen elronthatatlan, gyors, és isteni finom.
Elkészítési idő: 45 perc


Könnyű, gyors elkészíteni, laktató, olcsó, és brutálisan finom. Többet ne akarj! :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése