2012. március 16., péntek

Füstölt lazacos gombás gnocchi

Hozzávalók: 500 g gnocchi*, 125 g gomba, 125 g füstölt lazac, 1,5 dl crème fraîche, fél citrom leve, 2 evőkanál petrezselyemzöld
Elkészítés: a gnocchit kifőzzük. A megtisztított, felvágott gombát kb. 5 percig pirítsuk olajon. Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott lazacot és addig pirítsuk tovább, míg fehéredni kezd. Ezután, ízlés szerint sózhatjuk, szórjuk rá a petrezselymet és facsarjuk rá a citrom levét, majd adjuk hozzá a crème fraîche-t. Végül a kifőtt gnocchit öntsük hozzá és keverjük össze. Amennyiben igazán tuti finomat szeretnél, akkor készítsd házilag a gnocchi-t.

Elkészítési idő: előkészület 15 perc, főzés 15 perc, sütés 15 perc
Adag: 2 személyre

Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, liszt, 1 db tojás, 3 csipet só, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál búzadara
Elkészítés: fél kg burgonyát héjában megfőzünk, és meghámozunk. Krumplinyomón, vagy villával áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, hozzáadunk egy kevés lisztet, tojást, sót, egy kevés vajat, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagolunk hozzá további lisztet és két evőkanálnyi búzadarát is. Addig adagoljuk hozzá a lisztet, amíg összeáll, és a kezünkről elválik. Vizet forralunk, közben tésztából hosszú csíkokat sodrunk, és ujjbegynyi darabokra vágjuk. Villával egyenként bordát nyomkodunk mindegyik darabba, majd tálcára tesszük. A forró vízbe dobva azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Soha ne öblítsük le a gnocchit, mert akkor nem tapad rá jól a mártás.

Imádat, és hódolat részemről ennek az isteni finomságnak!


*A gnocchi olasz nudli, vagy galuska.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése