2012. március 17., szombat

Kapros túrós tarkedli - cseh

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 g élesztő, 3 teáskanál cukor (édesszájúak tehetnek bele többet), 1 csomag sütőpor, 650 ml tej, 25 dkg túró, 2 nagy csokor kapor, fél teáskanál só, zsiradék
Elkészítés: cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, miután felfutott, hozzá öntjük a túrót, a maradék tejet és lassan adagolva elkezdjük összekeverni a liszttel és a sütőporral, végül hozzá keverjük a finomra vágott kaprot. Én teflonos fánksütőbe adagolva légkeveréses sütőben, 210 fokon középen, sütöttem 20 percig. Ha nincs más, akkor bő forró zsiradékba evőkanál méretű adagokat szaggatva süssük, nekem az a tapasztalatom, hogy így sajnos nagyon megszívja magát a zsírral.
Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, cukros-túrós-tejföllel, csokoládémázzal, vagy ha nem annyira preferáljuk az édeset, akkor csak simán magában is kellemes.
Elkészítési idő: 30 perc előkészület, 1 óra sütés (formától függ)
Adag: 4 személyre

*tarkedli: cseh fánk, rengeteg variációban készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése