Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 1 csipet só, 7 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojás
Hozzávalók a krémhez: 3 érett banán, 10 dkg tejszín, 2 fahéjrúd (nem gond, ha csak őrölt van, abból 2 teáskanál mehet bele nyugodtan), 5 dkg kókuszpehely, 2 tojás, 7 dkg cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió virág, 10 dkg darált mandula (nekem dió volt itthon), 4 evőkanál rum
Elkészítés: a sütőformát kivajazzuk. A lisztet, sót, porcukrot összekeverjük, a vajjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Kibéleljük a tésztával a formát. Hideg helyre tesszük. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk. A tejszínnel, fahéj rudakkal felmelegítjük, levesszük a tűzről, 10 percig állni hagyjuk. Kivesszük a fahéjat, a banános tejszínt pürésítjük. A kókuszpelyhet serpenyőben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral, őrölt fahéjjal, szerecsendióval habosra keverjük. Először a banános tejszínt keverjük hozzá, majd a mandulát, a kókuszt és a rumot. A krémet a formába töltjük és a sütőben középen, légkeverésesnél 160 fokon, 35 percig sütjük. Kicsit kihűlve kivesszük a formából, és tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Hozzávalók a krémhez: 3 érett banán, 10 dkg tejszín, 2 fahéjrúd (nem gond, ha csak őrölt van, abból 2 teáskanál mehet bele nyugodtan), 5 dkg kókuszpehely, 2 tojás, 7 dkg cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió virág, 10 dkg darált mandula (nekem dió volt itthon), 4 evőkanál rum
Elkészítés: a sütőformát kivajazzuk. A lisztet, sót, porcukrot összekeverjük, a vajjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Kibéleljük a tésztával a formát. Hideg helyre tesszük. A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk. A tejszínnel, fahéj rudakkal felmelegítjük, levesszük a tűzről, 10 percig állni hagyjuk. Kivesszük a fahéjat, a banános tejszínt pürésítjük. A kókuszpelyhet serpenyőben zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Előmelegítjük a sütőt. A tojásokat a cukorral, őrölt fahéjjal, szerecsendióval habosra keverjük. Először a banános tejszínt keverjük hozzá, majd a mandulát, a kókuszt és a rumot. A krémet a formába töltjük és a sütőben középen, légkeverésesnél 160 fokon, 35 percig sütjük. Kicsit kihűlve kivesszük a formából, és tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Elkészítési idő: előkészület 40 perc, sütési idő 35 perc
Adag: 12 szelet
Nem ájulatba ejtő kategória, de a banán-kókusz kombinációja elég különlegessé teszi.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése