Hozzávalók a tésztához: 15 dkg kuszkusz, 5 dkg vaj, 1 evőkanál méz (más édesítő is jó), csipet só, 2 tojás, forró víz
Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg túró, 1 doboz krémsajt (kb. 180 g), 2 tojás, 3 narancs héja, 3 evőkanál méz
Hozzávalók az öntethez: 25 g dió apróra vágva (én mindig kihagyom, valamiért nekem nem tetszik ehhez a tortához a dió), 2 narancs leve, méz
Elkészítés: a kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel) belekeverjük a vajat, a mézet, és a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel. 20 perc elteltével a kuszkuszban elkeverjük a 2 tojást. A kivajazott tortaforma aljára simítjuk a tészta felét, majd pedig a túrókrémet, ez picit nehézkes az állaga miatt, én evőkanállal rakosgatom egymás mellé darabonként, majd a végén egyenletesen elsimítom. Ezután a tészta másik felét ugyanezzel a módszerrel egyengetem el a túrókrém tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét az apróra vágott dióval, és leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal (ez szerintem annyira édes, hogy sosem öntöm le, inkább kis tálkába teszem, és mindenki igénye szerint tud csorgatni a tetejére belőle).
Egyetlen dolgot mondanék: kerek egy nap alatt elfogyott (ketten voltunk rá), és másnap még egyet kellett készítenem.
Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg túró, 1 doboz krémsajt (kb. 180 g), 2 tojás, 3 narancs héja, 3 evőkanál méz
Hozzávalók az öntethez: 25 g dió apróra vágva (én mindig kihagyom, valamiért nekem nem tetszik ehhez a tortához a dió), 2 narancs leve, méz
Elkészítés: a kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel) belekeverjük a vajat, a mézet, és a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel. 20 perc elteltével a kuszkuszban elkeverjük a 2 tojást. A kivajazott tortaforma aljára simítjuk a tészta felét, majd pedig a túrókrémet, ez picit nehézkes az állaga miatt, én evőkanállal rakosgatom egymás mellé darabonként, majd a végén egyenletesen elsimítom. Ezután a tészta másik felét ugyanezzel a módszerrel egyengetem el a túrókrém tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét az apróra vágott dióval, és leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal (ez szerintem annyira édes, hogy sosem öntöm le, inkább kis tálkába teszem, és mindenki igénye szerint tud csorgatni a tetejére belőle).
Egyetlen dolgot mondanék: kerek egy nap alatt elfogyott (ketten voltunk rá), és másnap még egyet kellett készítenem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése