2012. március 13., kedd

Haiti kókuszos sütemény

Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 9 dkg cukor, 9 dkg kókusz, 2 teáskanál kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 15 dkg ananászlekvár (lehet másfajta lekvár is, ha nincs ananász, én viszont a dupláját tettem bele, mert a lekvárból minél több, annál jobb :-)), 1 evőkanál rum (én ebből is többet tettem, mert a jóból sosem árt), 3 tojásfehérje, 1 csipet só, 15 dkg cukor, 10 dkg kókuszpehely, 6 dkg kandírozott, kis kockákra vágott ananász (én ezt kihagytam, mert nem csípem az ananászt, istenien tökéletes volt nélküle is)
Elkészítés: A sütőformát kikenjük vajjal. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat és a cukrot fehéres krémesre keverjük. Hozzá adjuk a kókuszpelyhet és a kakaóport. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Kicsit kihűlve kivesszük a formából és hűlni hagyjuk. A lekvárt a rummal simára keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük és beleszórjuk a cukor felét. A maradék cukrot, a kókuszpelyhet és az ananászkocka kétharmadát beleforgatjuk. A sütőt előmelegítjük. A piskótát vízszintesen két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a sütőformába, és megkenjük a lekvár felével. Rátesszük a másik lapot, és megkenjük a maradék lekvárral. A kókuszmasszát elosztjuk a piskótán. Villával csúcsokat húzogatunk belőle, majd megszórjuk a maradék ananászkockával (mint a képen látjátok ez nálam elmaradt). A sütőben alul légkeveréses 130 fokon 20 percig sütjük, míg a kókuszos hab kicsit meg nem pirul. A sütő hőmérsékletét 100 fokra mérsékeljük, és a kókuszos süteményt résnyire nyitott sütőajtónál még 20 percig szárítjuk.

Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütési idő: 1 óra
Adag: 12 szelet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése