Hozzávalók a tésztához: 50 dkg alma, 4 evőkanál rum, 10 dkg étcsokoládé, 4 tojás, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál kakaópor, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor
Hozzávalók a mázhoz: 15 dkg porcukor, 5 evőkanál rum, 4 evőkanál kakaó
Elkészítés: az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat. A negyedeket keresztben vékonyan felszeleteljük, és beleforgatjuk a rumba. A csokoládét durvára reszeljük. A sütőt előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat és a kakaóport. Rátesszük a tojáshabot, rászitáljuk a lisztet és a sütőport, és beleforgatjuk. A csokoládét és az almaszeleteket a tésztába keverjük. A tésztát a formába töltjük. A sütőben középen, légkeverésesnél 160 fokon 45 percig sütjük. Kicsit kihűlve kivesszük a formából. A porcukrot az 5 evőkanál rummal 4 evőkanál kakaóval elkeverjük és bevonjuk a még meleg süteményt.
Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütési idő 45 perc
Adag: 12 szelet
Gyerekek, ez egy brutálisan jó süti, nehogy kihagyjátok! :-)
Gyerekek, ez egy brutálisan jó süti, nehogy kihagyjátok! :-)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése