Hozzávalók a piskótához: 10 dkg félédes csokoládé, 4 tojás, 1 csipet só, 10 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg darált mandula, vagy dió, 5 dkg liszt, negyed teáskanál sütőpor, 1 teáskanál kakaópor
Hozzávalók a mázhoz: 10 dkg tejcsokoládé, 5 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál kakaó, 6 dkg mandula, vagy dió (ki is hagyhatjuk)
Elkészítés: A bevonót vízfürdőben megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük, a formát kivajazzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd a bevonóval és a tojássárgájával krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt és a mandulát, vagy diót. Rátesszük a tojáshabot, rászitáljuk a lisztet, a sütőport, kakaóport, és beleforgatjuk. Formába töltjük, és 160 fokon, alul, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük. Kivesszük a formából, kihűtjük. A csokoládét vízfürdőben megolvasztjuk, bevonjuk vele az őzgerincet, és megszórjuk a mandulával, vagy dióval.
Nagyon finom, tuti nyerő sütike, csak úgy megjegyzem... :-)
Nagyon finom, tuti nyerő sütike, csak úgy megjegyzem... :-)
Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütési idő: 50 perc
Adag: 12 szelet

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése