2012. március 13., kedd

Rácsos linzer Nagymami receptje alapján

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg puha vaj, 30 dkg cukor, 2 tojás, 2 tojássárgája, 2 teáskanál kakaópor, 3 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 4 evőkanál rum, 30 dkg darált mandula, vagy dió, 30 dkg liszt
Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg lekvár, 1 tojás, 1 evőkanál tej
Elkészítés: a vajat és a cukrot habosra keverjük. A tojásokat, a tojássárgáját, kakaót, fahéjat, szegfűszeget, rumot és a mandulát belekeverjük, végül a liszttel sima tésztává gyúrjuk. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk. A tészta kétharmadát eloszlatjuk a tepsiben 2 cm vastagságban, az eredeti verzió szerint kinyújtjuk, és úgy tesszük a tepsibe, de a tészta olyan lágy, hogy én kezet csókolok annak, aki ki tudja nyújtani. Szóval lényeg a lényeg, valami módon a tepsibe tesszük, és egyenletesen megkenjük a lekvárral. A maradék tésztát vékonyabbra nyújtjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, és rácsalakban a süteményre helyezzük. Ez az eredeti verzió, ami a tészta lágysága miatt szintén kivitelezhetetlen, ezért én azt mondom, rácsozd be, ahogy tudod :-)) Sodord hosszú kukacokra, fektesd rá, és hello. A tojást elkeverjük  a tejjel, és megkenjük vele a tésztarácsot. Légkeveréses sütőben 160 fokon, 35-40 percig sütjük.
Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütési idő: 40 perc
Adag: 20 szelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése