Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 10 dkg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg vaj, 2 paradicsom, 1 tejföl, só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés: a rizst feltesszük főzni. A hámozott padlizsánszeleteket kevés vajon majdnem puhára pároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát és paradicsomkarikákat zsíron megpároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, aljára padlizsánt teszünk, sózzuk, és borsozzuk. Erre tesszük a rizst, majd a hagymás paradicsomot, és fűszerezzük. Az utolsó réteg padlizsán legyen, melynek a tetejét tejföllel vastagon bevonjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 40 perc
4 személyre
Hmm, ez nem férfiembörnek való kaja, nálunk reklamáció járt érte, én viszont imádtam, akár este 10 után is, annyira kis könnyű, laza.
Elkészítés: a rizst feltesszük főzni. A hámozott padlizsánszeleteket kevés vajon majdnem puhára pároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát és paradicsomkarikákat zsíron megpároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, aljára padlizsánt teszünk, sózzuk, és borsozzuk. Erre tesszük a rizst, majd a hagymás paradicsomot, és fűszerezzük. Az utolsó réteg padlizsán legyen, melynek a tetejét tejföllel vastagon bevonjuk, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 40 perc
4 személyre
Hmm, ez nem férfiembörnek való kaja, nálunk reklamáció járt érte, én viszont imádtam, akár este 10 után is, annyira kis könnyű, laza.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése